Menu
  • Home
    • Details
    • Vitaliteit
  • Voeding
    • Gezonde voeding
    • Gewichtsconsulent
    • Kind en Voeding
    • Recepten
  • Beweging
    • Personal trainer
    • Workouts >
      • TRX
      • Fitness
      • Kettlebell
  • Bootcamp
    • Bootcamp registratie
    • Bootcamp agenda
  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Weetjes
    • Voordelen koud douchen
    • Oplossing spierkrampen
  • Klantervaring
  • Nieuwsbrief
    • Nieuwsbrief archief
    • Aanmelden Nieuwsbrief
  • Tarieven
  • Zorgverzekeraars
  • Contact
Vitaalcoach Sandra
Tools for Vitality voor een gezonder en vitaal leven - Vitaalcoach Sandra, Baarn

Gegrilde pompoen met hangop en walnotensalsa

Foto
Pompoenen bevatten een stof waaruit we serotonine kunnen aanmaken. Tekorten aan serotonine worden in verband gebracht met inslaapproblemen, herfst- en winterdepressies, energieverlies tijdens de donkere dagen en een verhoogde pijngevoeligheid. Maar ook met dwangmatige en eenzijdige eetgewoontes, zoals een enorme trek in zoet. Het is dus nuttig om pompoen regelmatig tijdens de winter in je maatlijden te verwerken.

Benodigdheden:
Voor 4 personen
- pompoen van ong. 1 kg
- 2 el olijfolie
- 30 gr rucola
- 150 gram hangop
- 10 gr. dille
- zout en zwarte peper
- Za'atar kruiden (Jonnie de Boer) 


Voor de salsa
- 2 el rode wijnazijn
- 1 el olijfolie
- 100 gram walnoten, gehakt
- 20 gr.koriander, gehakt
- 1 knoflookteen, geperst
- 1/2 rode chilipeper, fijngesneden

Bereiding:
  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Snijd de pompoen overdwars in plakken van 1,5 cm dikte. 
  3. Doe in een kom met de olijfolie, 1/4 tl zout en peper. Meng alles.
  4. Zet een grilpan op hoog vuur en laat deze heet worden. Gril de pompoen aan elke kant 2 a 3 min.
  5. Bekleed een ovenschaal met bakpapier en leg de pompoen erin.
  6. Zet de schaal 15 min. in de oven. Laat afkoelen.
  7. Ondertussen maak je een sausje van de hangop, scheut olijfolie, zout en de za'atar kruiden.
  8. Leg de pompoen met de rucola op een schaal en schep dotjes hangop ertussen en erop.
  9. Doe alle ingredienten voor de salsa in een kom met een snufe zout. Roer goed door en lepel over de pompoen. Bestrooi met dille en besprenkel het geheel tot slot met wat olijfolie.
  10. Serveer meteen


Back to Top
COLUMN WITH BACKGROUND COLOR
COLUMN WITH BACKGROUND COLOR
Back to Top
COLUMN WITH BACKGROUND COLOR

Beweging

Bootcamp
Personal trainer
Workouts
Fitness
Kettlebell
TRX® Suspension
COLUMN WITH BACKGROUND COLOR

Voeding

Gewichtsconsulent
Kind en Voeding
Overgang & Voeding
Recepten
COLUMN WITH BACKGROUND COLOR

Persoonlijke ontwikkeling

COLUMN WITH BACKGROUND COLOR

Contact

Sandra Sprong
Eemnesserweg 89
3743 AG Baarn
035-5420480
COLUMN WITH BACKGROUND COLOR

Nieuwsbrief
COLUMN WITH BACKGROUND COLOR
COLUMN WITH BACKGROUND COLOR
mail Sandra
COLUMN WITH BACKGROUND COLOR